Bergsprängning

Bergsprängning - Spränga & ta bort berg

Andersson & Rask är stora på små sprängjobb. Men tack vare att vi utfört våra jobb på bästa sätt så har vi under åren blivit välrenommerade och fått förtroendet att ta oss an större projekt. Vår sprängningsutrustning är ambulerande och flyttbar vilket medför att vi kan erbjuda olika typer av sprängarbeten, även i tättbebyggt område. Du kan anlita oss för sprängningsarbeten oavsett om du är ett företag, en kommun eller som privatperson.  Några exempel på uppdrag vi tagit oss an är att spränga och ta bort berg för poolbyggen, husbyggen och schaktning. Vi har även sprängt upp för nya  alpina nedfarter, snökanonsledningar och liftar på alpina anläggningar. Se gärna vår informationsfilm här nedan för mer information om vad vi kan erbjuda inom sprängning.

Vi är auktoriserad bergsprängare i Gästrikland & Dalarna

Vi är, tillsammans med ett 30-tal branschkollegor, en auktoriserad bergsprängare. Detta innebär att samtlig sprängningspersonal har genomgått en utbildning som BEF, Bergsprängnings Entreprenörernas Förening, ansvarar för. Utbildningen fokuserar på att systematisera det dagliga arbetet för att uppnå säkerhet och kvalitet. För dig som kund innebär det att du kan vara säker på att vi vet vad vi gör.

Kostnadseffektiv sprängning av berg

Nyckeln till säkra och kostnadseffektiva lösningar ligger i ständig utveckling. Genom att hålla oss uppdaterade på den senaste tekniken och utbilda vår personal enligt de senaste branschreglerna kan vi garantera väl utförda uppdrag inom sprängning.

Att vi lyckats med just detta fick vi bevis på 2015 då vi fick ta emot utmärkelsen ”Årets Bergentreprenör” på Bergsprängardagarna. Priset är instiftat av Bergsprängarentreprenörerna (BEF) där vi även är medlem. Utmärkelsen gjorde oss mycket glada och stolta då det var ett tecken på att vår förmåga och vilja mot ständig utveckling gett effekt på vårt arbete.


Lång erfarenhet av bergsprängning

Redan 1965 köptes den första sprängutrustningen till Andersson & Rask så vi har genom åren skaffat oss lång erfarenhet av sprängning. Vi har hela tiden varit stora på små sprängjobb, men har under åren även fått förtroendet för att utföra allt större projekt inom bergsprängning. Vi har utbildad och kvalificerad personal som utför försiktiga sprängningsarbeten. Vi är även specialister på servicejobb. Självklart vet vi också allt om förvaring och hur viktigt säkerhetsarbetet är. Efter äver 50 år i branschen har vi en gedigen erfarenhet av sprängningsarbeten.

Kontakta oss med dina sprängutmaningar så kan vi berätta mer om vad vi kan erbjuda dig.


Sandvik DC125R with Andersson & Rask 

Video of Sandvik DC125R, small rubber-tyred surface top hammer rig, in operation with Andersson & Rask in Sweden.